MLIEČNY AUTOMAT NESTÍHA, BUDÚCI TÝŽDEŇ PRIBUDNE ĎALŠÍ

11.02.2010 Prešov

Obyvatelia Sekčova majú možnosť dennodenne sledovať zaujímavý úkaz... .dlhé rady pred nedávno osadeným mliečnym automatom na Exnárovej. Rovnako dlhé ráno i večer. Dopyt je stabilný a uspokojiteľný len tak tak.
Po cca troch týždňoch od spustenia prvého mliečneho automatu v Prešove sme zisťovali záujem obyvateľov najväčšieho sídliska o tento bio produkt. Predseda družstva Agroplus je v údive...pozitívnom. Družstvo takmer nestíha produkovať mlieko.
\"Sme na hrane s produkciou. Denne predáme prostredníctvom automatu cca 1200 litrov, najvyššia denná predajnosť bola 1500 l. Pritom naša produkcia mlieka je momentálne práve okolo 1500 l za deň. \"
Ak si zrátame objem nádrže - 200 l, tak dodávateľ musí obrátiť za deň aj šesť krát. Automat totiž zašle SMS družstvu zakaždým, keď objem klesne pod 50l. MVDr. Varga ďalej uvádza: \"Sústavne sa tvoria rady. Na jednej strane sme potešení, že automat má takýto úspech, že ľudia vedia oceniť kvalitné mlieko. Na druhej strane však je nám tých ľudí v tej zime ľúto, že tu musia čakať v rade ako v rokoch predrevolučných na mandarinky. Rozhodli sme sa kvôli prevádzke automatu (pravidelné čistenie a dezinfekcia ho odstaví min. na pol hodiny) postaviť vedľa ešte jeden. Tým sa zvýši nielen objem (400l) ale budú k dispozícii aj dve pípy a dopyt obyvateľov bude rýchlejšie uspokojený. \" Na otázku, kedy pribudne žiadaný automat aj na Sídlisku III. odpovedal: \"Nakoľko nám na jar logicky stúpne produkcia mlieka, dokážeme už inštalovať v priebehu mája-júna nový automat aj na tomto sídlisku. \"

Autor: I. Adamová
 

Vyberte región